De verschillende toepassingen van bigbags

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van bigbags. Dit zijn grote kuub zakken gemaakt van geweven kunststof. In het originele formaat hebben deze zakken de inhoud van één kuub. Hierdoor zijn deze zakken bij uitstek geschikt voor het vervoeren en opslaan van verschillende soorten bulkmaterialen. Doordat de bulkzakken gemaakt zijn van geweven plastic zijn ze erg stevig en gaan ze lang mee. Veel mensen denken dat bigbags alleen in de bouw worden gebruikt. Dit is echter lang niet altijd het geval. In deze blog gaan we daarom dieper in op de verschillende toepassingen van bigbags. Lees verder voor meer informatie!

Bigbags voor de bouw én verbouw

Allereerst worden bigbags natuurlijk gebruikt in de bouw. Deze zakken worden daar voornamelijk gebruikt voor het transport van zand, grind en cement naar uiteenlopende locaties. Waar veel mensen minder weet van hebben, is dat je bigbags ook als particulier goed kunt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld bij werkzaamheden waar veel puin of afval bij komt kijken. Een voorbeeld hiervan zijn verbouwingen. Al het puin en dergelijke dat vrij komt kan je namelijk prima laten afvoeren in bigbags. Hiervoor is het wel aan te raden eerst uit te zoeken wat wel en niet in bigbags vervoerd mag worden.

Bigbags voor asbest

Ook kan het voorkomen dat men grote hoeveelheden asbesthoudende materialen moet transporteren. Het is erg belangrijk om te onthouden dat dit in speciale asbestzakken moet. Deze speciale bigbags zijn onder andere voorzien van waarschuwingslabels. Ook zijn er speciale bigbag zakken voor asbesthoudende golfplaten. Naast asbest zijn er ook bigbags voor andere schadelijke stoffen. Vooral bij deze materialen geldt dat je goed op de hoogte moet zijn van de regelgeving als het op transport en opslag aankomt.

Bigbags voor de agrarische sector

Een van de minst voor de hand liggende toepassingen van bigbags vinden we in de agrarische sector. Het is hierbij ook goed om te onthouden dat het hier ook om een ander type bigbag gaat. Als het op voedingsmiddelen aankomt zijn er namelijk ook regels die opgevolgd moeten worden. Deze bigbags beschikken vaak over een ventilatie. Dat is erg handig omdat er zo minder sprake van rot is van de voedingsmiddelen onderaan in de zakken.

Bigbags kopen

Bigbags kun je eenvoudig online kopen. Zoals je inmiddels wel in de gaten hebt, zijn er veel verschillende situaties en sectoren denkbaar waarin bigbags gebruikt kunnen worden. Tenslotte is het ook goed om te weten dat bigbags goed hergebruikt kunnen worden omdat zij zo stevig zijn. Zo haal je het meeste uit je bigbags, waar je nu helemaal van op de hoogte bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *