Het belang van Wifi in het onderwijs

Zowel in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs én hoger onderwijs speelt WiFi een steeds belangrijkere rol. Sommige onderwijsinstellingen bevinden zich nog in de experimentele fase, andere scholen werken al volop volgens het Bring Your Own Device (BYOD) principe. In welke situatie u zich ook bevindt: het belang van een stabiel en betrouwbaar WiFi netwerk zal alleen maar verder toenemen. U wilt natuurlijk dat leerlingen en medewerkers constant toegang hebben tot een stabiele en snelle internetverbinding. In deze blog leest  u meer informatie over wifi voor het onderwijs. 

Voordelen

Flexibiliteit en zelfstandigheid. Deze woorden spelen al jaren een belangrijke rol in het onderwijs.  Door de opkomst van de Ipad scholen, de leerlingen die allemaal een smartphone hebben, leraren die gebruik maken van een digibord, internet is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Door gebruik te maken van een goed WiFi netwerk kunt iedereen op de juiste manier voorzien. In het onderwijs wordt regelmatig geschoven met stoelen en tafels en daardoor ook met de apparatuur. Om elke keer alle kabels om te leggen en alle switches aan te passen is een tijdrovende klus. Door het aanleggen van een draadloos netwerk bent u van al deze problemen verlost. Ook kunt u gemakkelijk draadloze IP camera’s ophangen voor extra controle daar waar nodig.

Tijdwinst

Draadloos internet op school levert een enorme tijdwinst op. Waar de docenten ook lesgeven, of waar er in het lokaal ook internet nodig is. Een WiFi verbinding is altijd en overal aanwezig. Als u ook nog over zou gaan op Voice over WiFi, dan kunt u nog meer gebruik maken van het WiFi netwerk. Naast een tijdsbesparing heeft u ook nog een kostenbesparing, doordat intern bellen via Voice over WiFi volledig gratis is. Ook het onderhouden en beheren van 1 systeem is overzichtelijker en gemakkelijker dan het beheer van meerdere systemen.

Meerdere netwerken beheren

Wat u natuurlijk niet wilt is dat de leerlingen bij de gegevens van de docenten komen. Daardoor kunt u deze groepen gemakkelijk scheiden door een virtueel netwerk aan te leggen. Alle informatie loopt nog steeds over hetzelfde netwerk, maar deze zijn duidelijk gescheiden. Hierdoor kunt u onbezorgd profiteren van alle gemakken van een WiFi netwerk in het onderwijs.

Altijd snel en stabiel internet

Het ergste wat u kunt overkomen is dat het WiFi netwerk niet toegankelijk is. Het is dan ook erg belangrijk dat u laat onderzoeken welke obstakels er zijn om een goed WiFi signaal door te sturen. Daarnaast moet u niet bezuinigen op de AccesPoints. Deze zorgen ervoor dat het WiFi signaal goed en helder worden doorgegeven aan de verschillende apparaten. Per school kan het aanbod van providers weer anders zijn. Dit ligt eraan of er bijvoorbeeld wel/geen glasvezelverbinding is. Via Snelinternetvergelijken.nl vindt u eenvoudig beschikbare providers in grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en providers in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *