Kleding motor – twee voorbeelden

Wellicht vind je een aardig retro jack in een militaire kleding dump. Maar voor goede kleding motor vriendelijk dus, kun je beter gaan winkelen bij de gespecialiseerde motorhandel. Je zoekt als motorrijder namelijk niet een hippe jas maar vooral eentje die dan leuk mag afkleden maar vooral beschermt. En dan niet alleen voldoende tegen wind en regen, maar ook tegen een val. Kleding die je op de bike aan hebt, moet bestand zijn tegen een ongeluk of een val. In elk geval dient zulke kleding je val te verzachten en je ledematen enigszins te beschermen. Dat doen goede motorjacks en broeken omdat ze vol met protectoren zitten. Met pads die de klap van een ongeluk verzachten.

Kleding motor vriendelijk geprijsd

Net als bij een gewone kledingwinkel zie je bij de rekken en schappen van een motorkledingzaak een beetje teveel van het goede. Al die prijzen en merken, en welke ga jij nemen? Check vooral of je (dure) gadgets wilt of dat je die toch niet gebruikt. Er zijn echte high tech motorpakken, soms zelfs met airbag inside. Heb jij een peperdure motor-outfit nodig of kun je het wel stellen met een schappelijke combi van broek en jas? Kleding motor waardig zit voor de een in een heel andere prijsklasse dan voor de ander.

Lekker toeren?

Veel mensen doen geregeld ritjes out of the blue. Gewoon lekker een ritje maken en natuurlijk wel tussen de buien door. De gangbare tour outfit is dan jouw garderobe. De tour jassen kunnen wel tegen een spatje en zijn wat langer qua pasvorm. Zo’n tour jas is gemaakt van laagjes en heeft ventilatieritsen. Je kunt de kleding motor dus aanpassen voor koel of juist iets warmer weer. Ook laarzen en handschoenen zijn voor een tour outfit redelijk geprijsd en tonen dan ook vrij basic.

Welke kleding motor mag niet gemist?

Natuurlijk hoort er een ‘hoed’ boven je kleding uit te steken, een goede helm dus. Verder is het volgende kwartet shop-waardig:

• Motorjassen

• Motorbroeken

• Motorlaarzen (of dito schoenen)

• Motorhandschoenen

Reken op een bedrag van rond de 400 euro voor een eenvoudige toer set. Je hebt dan echte basisspullen. De handschoenen kun je dan bijvoorbeeld minder goed gebruiken als er vrieskou in de lucht hangt. Sowieso is het raadzaam om meerdere soorten handschoenen te hebben, zeker setjes voor koud weer, warme dagen en voor de lange mid season periode.

Een sportieve tour outfit

Ga je voor een sport tour outfit, dan heb je kleding motor vriendelijk voor meer avontuurlijker ritten nodig. Je zithouding op de bike is net wat sportiever. Dus heb je baat bij een motorjas die kort is aan de voorkant en wat langer oogt aan de achterkant. Ook de broek krijgt een upgrade naar het sportieve toe. Die zit een stukje strakker dan een gewone tourbroek. Dat is zo omdat bij hogere snelheden een gewone broek veel meer wappert en klappert. Sportief betekent in de motorwereld altijd hogere snelheden. Je hebt dan ook motorkleding nodig met bescherming plus. Dus hogere slijtvastheid van het materiaal, meer en betere kwaliteit protectoren en goede membranen. En handschoenen met een nog betere feel op je stuur. Reken voor een sportieve toer outfit snel op 500 euro of meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *