Online meeting vs. een fysieke inspirerende vergaderlocatie

Alhoewel sommige Nederlanders al thuiswerkten vóór COVID-19, hebben wij massaal de voordelen ontdekt van het thuiswerken en online vergaderen. Voor de één een uitkomst, terwijl de ander liever alleen fysieke ontmoeten heeft. Zijn er Nederlanders die nu graag online bijeenkomen, maar daarentegen wel graag een uitzondering maken als de vergadering plaatsvindt op een inspirerende vergaderlocatie?

Het aantal online meetings is toegenomen en zal niet terugkeren naar het oude niveau. Vóór COVID-19 nam volgens een groot onderzoek van NBC Congrescentrum ongeveer 39% van de werkenden weleens deel aan een online vergadering. Tijdens de pandemie steeg dat explosief naar 95%. Veel mensen merkten toen dus dat zij niet meer per se met de auto, het OV of per vliegtuig naar een vergadering hoefden, omdat dit online ook makkelijk ging. Daarnaast werden de meetings formeler gehouden, waardoor afleiding minder werd en de effectiviteit steeg. Aan de andere kant is er een groep werkenden die zo snel mogelijk weer fysiek bij elkaar wilden komen, omdat zij werk en privé moeilijk konden scheiden, hun thuiskantoor niet ideaal was en gewoonweg omdat zij het fysieke contact en interactie met hun collega’s misten. Alhoewel bijna heel Nederland vanuit thuis vergaderde, is dat percentage wel weer gedaald.

Ondanks een groot gedeelte dat liever hun wekelijkse vergadering online volgt, blijkt dat bijna iedereen (zo’n 92%) te willen deelnemen aan een meeting, congres of evenement die plaatsvindt op een erg inspirerende vergaderlocatie. Op zo’n locatie wordt een zakelijke bijeenkomst toch anders ervaren dan op hun eigen kantoor, en al helemaal ten opzichte van een online meeting. Een inspirerende vergaderlocatie is namelijk vaak gelegen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en deze zijn vaak van alle gemakken voorzien.

In het kort, online vergaderen is een blijvertje, maar er is een gedeelte dat liever weer fysiek samenkomt. Maar als er zich de mogelijkheid voordoet om samen te komen op een inspirerende vergaderlocatie, kiest het overgrote deel hier vrijwillig voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *