Verschillende lenzen voor fotografie

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden en daarom is het ook bijzonder leuk om regelmatig leuke momenten vast te leggen. Als fotograaf wil je dan ook mooie foto’s schieten en qua camera heb je dan ook verschillende opties. Je kunt namelijk een camera met verschillende soorten lenzen kopen. Denk aan een groothoek lens. Maar ook een macro lens is tegenwoordig erg populair. Maar wat moet je allemaal weten over de verschillende soorten lenzen?

De kracht van een groothoeklens

Wil je graag een groot gedeelte van de omgeving in één keer vastleggen? Dan kun je het beste voor een groothoeklens gaan. Met een groothoeklens kun je ook creatieve foto’s maken, want je hebt meerdere beeldopties. Een groothoeklens maakt ook representatieve foto’s. Maak je van een grote afstand een foto van mensen of gebouwen? Dan klopt dit beeld precies met de werkelijkheid. Het punt is echter wel dat je met een groothoeklens vaker last hebt van vervorming. Maar meestal kun je dit corrigeren met Photoshop of een ander bewerkingsprogramma. Met een beetje ervaring kun je overigens ook prima foto’s zonder vervorming maken.

Wat kun je met een macrolens?

Heb je een specifiek onderwerp voor je foto en wil je dit onderwerp van dichtbij vastleggen? Dan kun je het beste voor een macrolens gaan. De beeldverhouding is namelijk 1:1. Dit houdt in dat het beeld van de sensor precies even groot is als de werkelijkheid. Een macrolens kun je om die reden ook prima gebruiken voor portretfoto’s. Een macrolens is relatief prijzig, maar je krijgt er tegelijkertijd veel moois voor terug. Een macrolens gaat bovendien erg lang mee, want hij wordt van hoogwaardige materialen gemaakt. 

Maak prachtige foto’s van gebouwen met een Tilt-shift lens

Ga je binnenkort op vakantie naar New York of een andere imposante stad? Dan wil je ongetwijfeld mooie foto’s van gebouwen maken. Een Tilt-shift lens is vooral geschikt voor grote gebouwen. Je kunt met een Tilt-shift lens ook gemakkelijk de scherptediepte beheren. Daarmee kun je creatieve dingen doen. Je kunt een groot landschap bijvoorbeeld kleiner laten lijken. De meeste Tilt-shift lenzen zijn wel betaalbaar, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Welke lens is geschikt voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *