Abonnement met alleen internet, of internet én tv? Bekijk hier wat beter bij jou past

Wanneer je gaat verhuizen, is internet natuurlijk een van de belangrijkste zaken die je als eerste afsluit. Wanneer je dit op tijd regelt, kun je op de datum van verhuizing meteen gebruik maken van het internet. Maar voordat je een internetabonnement afsluit, kun je nadenken welk abonnement het beste bij jou past en wat de mogelijke opties zijn. Zo kun je een abonnement afsluiten met alleen internet, maar je hebt ook een abonnement met internet én televisie. Op welke punten je allemaal kunt letten tijdens het afsluiten van een nieuw internetabonnement, vertellen we je hieronder.

1. Bekijk jouw situatie

Allereerst is het goed om stil te staan bij jouw situatie. Waar denk jij het meeste gebruik van te gaan maken? Is dat alleen internet, of wil je zo nu en dan ook nog televisie kijken? Als je een internetabonnement met televisie afsluit, kun je genieten van veel televisiezenders. Van welke televisiezenders je kunt genieten, is overigens wel afhankelijk van het pakket dat je kiest. Aan de andere kant is het tegenwoordig ook heel normaal om televisie te kijken zonder dat je hiervoor een tv-abonnement nodig hebt. Denk maar aan het streamen vanaf je telefoon. Vraag jezelf dus af wat in jouw situatie het handigst is: kijk je nog regelmatig televisie, of kijk je alleen nog maar films en series bij streamingdiensten?

2. Check de prijs

Het tweede punt waar je bij stil kunt staan, is de prijs. De prijs is natuurlijk voor veel mensen een doorslaggevende factor voor welke keuze ze moeten gaan. Zo kun je online internet vergelijken op prijs, waarbij je alle aanbieders met elkaar vergelijkt die enkel abonnementen met internet aanbieden. Daarnaast kun je op dezelfde manier ook tv en internet vergelijken op basis van de prijs. Je kunt er vanuit gaan dat je voor deze laatste optie wel wat meer geld moet neerleggen. Vervolgens kun je deze resultaten weer met elkaar vergelijken en krijg je inzicht in wat de beste deal zal zijn voor jouw wensen.

3. Controleer de aansluiting van jouw woning

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de aansluiting van jouw toekomstige woning. Dit geldt voor zowel de internetaansluiting als de televisieaansluiting. Ligt er een glasvezelkabel? Dan kun je tijdens het afsluiten van een abonnement aanvinken dat je een glasvezelverbinding nodig hebt. En is er bijvoorbeeld helemaal geen televisieaansluiting te vinden in jouw nieuwe woning? Dan kun je nadenken of je deze nog laat aanleggen, of dat je gewoon gaat streamen via de telefoon. Het is belangrijk om te checken welke aansluitingen er in jouw woning liggen voordat je een nieuw abonnement afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *