Alles wat je moet weten over de ijsblokjesmaker

In de horeca is het ijsblokje niet weg te denken, want bepaalde drankjes smaken nu eenmaal beter met een paar ijsblokjes erin. Bepaalde recepten van cocktails vragen ook om ijsblokjes. Des te belangrijker is dat je een ijsblokjesmaker hebt staan. Maar de ene machine is de andere niet. Je hebt keuze uit verschillende modellen en de keuze die je maakt is vooral afhankelijk van hoeveel ijsblokjes je nodig hebt en hoeveel ruimte je voor een machine hebt. In onze blog vertellen we meer over het product.

IJsblokjesmaker en de capaciteit

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee kunt houden is hoeveel ijsblokjes de ijsblokjesmaker kan maken. Het ene restaurant heeft immers meer ijsblokjes per dag nodig dan het andere. Per machine wordt aangegeven hoeveel kilo aan ijs er per 24 uur gemaakt kan worden, maar dan weet je nog steeds niet hoeveel ijsblokjes je kunt maken. Gelukkig is dat heel eenvoudig uit te rekenen.

Een kilo ijs staat ongeveer gelijk aan 46 ijsblokjes. Dat houdt in dat wanneer je voor een ijsblokjesmaker met een capaciteit van 17 kilo ijs per 24 uur kiest, je op een dag ongeveer 800 ijsblokjes kunt gebruiken. Als je ook een goed beeld hebt van hoeveel drankjes met ijsblokjes je op een dag serveert, weet je ook of deze machine voldoende capaciteit heeft. Je zou ook voor een grotere machine met meer capaciteit kunnen kiezen als je meer blokjes nodig hebt. Er zijn namelijk ook ijsblokjesmakers met een capaciteit van bijvoorbeeld 130 kilo ijs per 24 uur.

Verschillende modellen

Meer capaciteit vraagt natuurlijk ook om een grotere machine. Een ijsblokjesmaker is in verschillende uitvoeringen te koop. Denk aan het kleinere tafelmodel, maar ook het grotere model dat in de keuken staat. Er zijn ook grote machines die bijvoorbeeld een externe bunker hebben waarin de ijsblokjes gekoeld bewaard kunnen worden. De keuze die je maakt is deels afhankelijk van hoeveel ijsblokjes je nodig hebt, maar ook of je de ruimte hebt om dergelijke machines te plaatsen. Een standaard model of een model met een externe bunker vergen wel wat ruimte.

IJsblokjesmaker van duurzaam RVS

Een professionele ijsblokjesmaker wordt vaak van duurzaam RVS gemaakt. Enerzijds, zodat de machine goed gecombineerd kan worden met andere machines en toebehoren die in een professionele keuken te vinden zijn en ook van roestvrij staal zijn gemaakt, maar RVS zorgt ook voor duurzaamheid. Machines van RVS gaan lang mee, zijn minder gevoelig voor slijtage en zijn ook eenvoudig schoon te maken en te houden.

IJscrushers

Naast het ijsblokje is ook gecrushed ijs iets dat veel in de horeca wordt gebruikt en je kunt naast een ijsblokjesmaker ook kiezen voor een ijscrusher. Scherven of schilfers ijs kunnen een drankje lekkerder maken en soms is het zelfs nodig om het te gebruiken als een recept erom vraagt. Bij bepaalde modellen is een ijsblokjesmaker uit te breiden met een plaat waarmee je ijs kunt crushen of je kiest voor een aparte machine waarmee je ijs kunt crushen. Ga bij interesse snel naar de website van HorecaRama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *