De nieuwste trends in de zonne-energiesector

Net als in de meeste sectoren blijven de trends en nieuwe producten zich ook in de zonne-energiesector aandienen. Nu kan uiteraard iedereen denken dat hij of zij de nieuwe trend van de komende jaren heeft uitgevonden, maar van welke trends is de verwachting dat deze blijvend zijn en daadwerkelijk iets gaan opleveren op het gebied van zonne-energie?

Energie op zee

Zon op zee opvangen klinkt vrij logisch. Nederland wordt voller en voller en we hebben genoeg water om ons heen om ook vanaf het water zon op zee op te kunnen wekken en te gebruiken voor onze energie. Dit is nog toekomstmuziek, maar als je kijkt op Scheveningen lopen er al volop experimenten en projecten om te kijken hoe deze trend in werkelijkheid uitgevoerd kan gaan worden en ons kan voorzien van energie. Uiteraard is een vereiste dat de installaties bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden of stormen die op zee of de wateren kunnen voorkomen, maar als dat eenmaal zover is, dan zijn we zeker weer een grote stap dichterbij het opwekken van zonne-energie vanaf het water.

Recyclebare panelen

Aangezien er veel meer vraag naar zonnepanelen is door onder andere de stijgende energieprijzen, rijst ook de vraag hoe wij er met zijn allen voor kunnen zorgen dat zonnepanelen gerecycled kunnen worden, waarbij al het materiaal hergebruikt kan worden voor nieuwe panelen. Zo verkleinen we de enorme impact op het milieu en zorgen we er tegelijkertijd met zijn allen voor dat de wereld een stukje duurzamer wordt. Nu kunnen zonnepanelen al deels gerecycled worden, maar het overgrote deel nog steeds niet. Dit is een mooie uitdaging voor de komende jaren. 

Tandempanelen

 Een zonnepaneel gemaakt van silicium kan maximaal 22% zonlicht omzetten in energie. Dit percentage blijft door continue innovatie wel iets oplopen, maar heel veel hoger kan dit getal niet meer komen bij silicium zonnepanelen. Met gestapelde panelen, de zogenaamde tandempanelen, combineer je twee soorten stoffen, dus silicium met een andere stof, zodat er een nog hogere efficiëntie bereikt kan worden. hier wordt momenteel druk mee geëxperimenteerd en de verwachting is dat deze panelen over een aantal jaren op de markt zullen verschijnen. 
Ben jij zoek naar de beste zonnepanelen? Online kan je de beste zonnepanelen volgens Zonnepanelen.net bekijken. En alle soorten zonnepanelen vergelijken, je terugverdientijd berekenen en berekenen hoeveel zonnepanelen jij op jouw dak kunt leggen. Een enorm handige tool dus als je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen en je niet precies weet wat het verschil is tussen de soorten zonnepanelen en de bijbehorende kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *