Dit is waarom refurbished apparatuur duurzaam is

Refurbished apparatuur lijkt momenteel de markt te veroveren. Dat is ook niet zo gek. De refurbished varianten bieden namelijk enorm veel voordelen. Zo bespaart deze keuze de consument niet enkel een hoop geld, maar zal de refurbished printer, smartphone of tablet ook duurzaam zijn.

“Huh? Maar de refurbished apparaten moeten toch ook geproduceerd worden?” Klopt, daar moet ik jou volledig gelijk in geven. Al blijkt de refurbished apparatuur een enorme invloed te hebben op de hoeveelheid productie. In dit artikel zal ik het jou uitleggen. 

Wat is een refurbished apparaat?

Voor het gemak neem ik een refurbished printer als voorbeeld. De printer zal inderdaad in zijn eerste levensjaar geproduceerd moeten worden, waarbij er zeker vervuilende stoffen in de lucht terecht zullen komen. Indien de eerste eigenaar besluit de printer in te leveren om de printer een volgend leven in te blazen, zal de printer worden opgestuurd naar de fabriek om volledig nagelopen te worden op eventuele schade. Als er sprake is van kapotte onderdelen, zullen de onderdelen direct vervangen worden. Hierdoor zul je, bij refurbished apparatuur, altijd verzekerd zijn van goedwerkende apparatuur. Daarbij zal de consument ook altijd een garantie ontvangen.

Waarom is dit duurzaam?

Recyclen is momenteel enorm populair. Het is een prachtige manier om een product een nieuw leven in te blazen en een extra productie van producten te voorkomen. Dit laatste punt is vooral belangrijk als het gaat om duurzaamheid. Bij duurzaamheid richt men zich op een milieuvriendelijke levenswijze. Door producten, die bij de productie vervuilende stoffen vrijlaten, meerdere levens te bieden, zal productie verminderd  worden, waardoor de hoeveelheid vervuilende stoffen in de lucht niet vergroot. Kortom: schaf snel de goedkope printer aan, want het blijkt ook nog eens goed voor het milieu te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *