Dit moet je weten over zuurstofgeneratoren

Op zoek naar een goede zuurstofgenerator? Wanneer je een generator nodig hebt is het belangrijk om te weten waar je op moet letten en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw proces. Een zuurstofgenerator wordt gebruikt om zuurstof uit de lucht op te slaan in een hogere ccompreoncentratie. Onder andere in medische toepassingen komt het gebruik van deze generatoren voor. Hier lees je alles over het aanschaffen van een zuurstofgenerator en welke waarde een goede compressor heeft.

Hoe kies je een goede zuurstofgenerator?

Een zuurstofgenerator kiezen: het is in dit geval belangrijk om te letten op twee belangrijke zaken: de capaciteit en de zuiverheid. Wat je nodig hebt is afhankelijk van de branche waarin je werkt. Bij een medische of farmaceutische omgeving heb je een hogere zuiverheid nodig. Een kwalitatieve zuurstofgenerator zorgt ervoor dat de lucht zeer goed gereinigd wordt en dat je zeker bent van 99,5% zuivere stof. Qua capaciteit kun je kiezen voor compressoren met meer dan 90Nm3/hr aan capaciteit. Goede zuurstofgeneratoren voor medische toepassingen voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen.

Stap over op een eigen zuurstof systeem

Waarom nog afhankelijk zijn van een leverancier als je ook je eigen systeem kunt hebben waarmee je zelf je eigen zuurstof produceert en beheert? De opslag van grote voorraden zuurstof is geen probleem meer en daarnaast verlaag je de kosten en risico’s. Genoeg redenen om zelf een goed geëngineerd oxygen systeem op locatie te hebben voor een onbeperkte toevoer van zuurstof.

Het is erg belangrijk om een goede samenstelling van een zuurstofgenerator en een zuurstofcompressor te bepalen. Op deze manier worden de beste resultaten behaald. Hiervoor is het dan ook slim om de expertise van deskundigen in te schakelen. Specialisten op het gebied van zuurstof begeleiden je gedurende het hele proces van aanschaffen. Zo ben je verzekerd van goede hulp en maak je gegarandeerd de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *