In wat voor situaties kun je een hydraulische pomp gebruiken?

Als er een auto ongeluk heeft plaatsgevonden waardoor de inzittenden vast zitten in de auto, komen hydraulische pompen goed van pas. Vaak komt dan de brandweer of een andere hulpdienst erbij om deze mensen te bevrijden. Dit gebeurt dan met specifieke gereedschappen aangezien je een autodeur of andere auto onderdelen niet gemakkelijk kan buigen of open kan knippen. Diverse gereedschappen van Holmatro komen dan goed van pas. Maar niet alleen bij ongelukken worden er zulke producten gebruikt, ook in het bedrijfsleven zul je deze vaak tegenkomen. Ze zijn dan ook multi-inzetbaar. 

Hoe werkt een hydraulische pomp?

In een hydraulische pomp wordt mechanische energie omgezet in hydraulische energie. Dit wordt gebruikt om een last te overwinnen zoals het heffen van een zwaar voertuig. Je kunt diverse gereedschappen van Holmatro gebruiken bij bijvoorbeeld gebouwen die deels zijn ingestort of verongelukte voertuigen. Vrijwel elk object kan in verschillende hoeken worden gestut waardoor je op elke situatie bent voorbereid. Dit komt goed van pas omdat je altijd een geschikte tool bij je hebt. De last wordt daarna veiliggesteld door middel van een handmatig of automatisch vergrendelsysteem. Hydraulische pompen zijn veelzijdige producten die snel inzetbaar zijn en daarnaast ook veilig in gebruik in verschillende situaties. 

Waar worden hydraulische pompen voor gebruikt?

In verschillende industrieën wordt gebruik gemaakt van hydraulische pompen en andere diverse gereedschappen van Holmatro. Zo worden ze in de auto industrie gebruikt in combinatie met krikken en motortakels om voertuigen te heffen. Ook kun je een platform heffen, zware lasten en motoren tillen. In mechanische werkplaatsen worden ze gebruikt om gereedschappen aan te drijven. De gereedschappen worden gebruikt om onder andere te snijden, boren, persen en trekken. In houtwerkplaatsen worden de pompen gebruikt in kloofmachines. Ook kunnen ze worden gebruikt in voertuigen zoals kranen, graafmachines, tractoren en laders. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *