Netwerk verbeteren of herstellen

Internet is niet meer weg te denken uit onze wereld, we doen er van alles mee. Privé, werk of streamen van films en series. Slimme apparaten die steeds meer verbonden worden met je internet modem. Het hele gezin maakt gebruik van internet. En daarom is een goede en stabiele internetverbinding is onmisbaar, maar niet altijd vanzelfsprekend. Je wilt dat het netwerk optimaal werkt, want je betaalt ervoor. Een haperend wifi verbinding is natuurlijk vervelend, maar je kunt het oplossen. Hoe je dat kunt doen lees je in deze artikel door GratsTabletOnline.nl.

Herstarten

Het eerste wat je kan doen als je last hebt van slechte wifi om even het modem te herstarten. Dit doe je door de stekker van het stopcontact te doen voor een aantal seconden. De modem wordt dan opnieuw gestart.

Positie van de modem

Om het bereik van de wifi-signaal te vergroten is het belangrijk om deze op de juiste plek te zetten. Dikke muren, deuren en andere obstakels hebben invloed op het signaal. Het advies om de modem altijd hoog neer te zetten.

Mesh wifi internet

De mesh wifi systeem is een netwerk met verschillende punten die met elkaar communiceren om zo de beste dekking te geven. Dit systeem heeft het voordeel dat je geen kabels hoeft te gebruiken. Met Ziggo SmartWifi creëer je makkelijk op alle plekken in je huis de beste mesh netwerk. Sluit draadloos aan in elk willekeurige kamer waar de verbinding slecht is.

Kies een ander kanaal

Tegenwoordig zijn modems voorzien van twee frequentiebanden: 2,4 GHz en 5 GHz. Veel mensen gebruiken 2,4 GHz, maar het kan slim zijn om te schakelen naar 5 GHz. Denk er wel aan dat niet iedere apparaat er geschikt voor is.

Storingen

De sterkte van wifi heeft te maken met een aantal factoren. In en rondom het huis hebben we verschillende stoorzenders. Omdat apparaten steeds meer met het internet worden verbonden kan het signaal daardoor ook verstoord worden. Bijvoorbeeld alarmsystemen, babyfoons en camera’s.

Internetkabel

Als je geen wifi nodig hebt, gebruik dan een internetkabel. Dat is altijd stabieler en sneller.

Updates van apparaten

Houdt je apparaten up to date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *