Op maat gemaakte oplossingen voor het verlagen van de uitstoot van machines in de industrie

De uitstoot van broeistofgassen is in Nederland een hot item. Vanuit de overheid wordt er flink druk uitgeoefend om de uitstoot te verminderen. Zo worden boeren uitgekocht en kunnen particulieren hun huizen verduurzamen om uitstoot te verminderen. Ook de industrie, verantwoordelijk voor 32% van de uitstoot, is het noodzakelijk de uitstoot van fors te verminderen. Veel bedrijven zijn hier al mee bezig, maar bij veel bedrijven valt hier ook nog veel te winnen. Welke oplossingen voor het verlagen van de uitstoot er zijn? Je leest het hier.

Uitstoot machines filteren

Voor bedrijven zijn machines forse investeringen. Vaak gaat dit om enkele honderdduizenden tot miljoenen euro’s. Een nieuwe machine aanschaffen om de uitstoot van een machine te verlagen, is daardoor niet altijd mogelijk. Vaak zijn andere oplossingen zoals een installatie die de uitstoot die vrijkomt bij de productie opvangt en filtert. Zo’n industriële afzuiging is vaak op maat gemaakt, maar een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe machine.

In de industrie heb je verschillende soorten machines. Waar de ene machine bij het productieproces veel stof uitstoot, stoot de andere machine juist weer flink veel vervuilende gassen uit. Voor het verminderen van uitstootgassen heb je speciale industrial fume extraction systems die de vervuilende uitstoot uit de lucht trekken en het gefilterd weer uitstoot. Hierdoor verminderd de uitstoot van deze machines flink. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor een veilige en gezonde werkomgeving voor het personeel. Schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het productieproces kunnen schadelijk zijn voor het personeel in de directe omgeving door de uitstoot te filteren, zorg je voor een gezondere werkomgeving voor je personeel. Daarbij neemt het explosiegevaar van de machines ook af wanneer brandgevaarlijke deeltjes uit de lucht gefilterd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *