QR-codes als dé vervanger van papieren tickets

De afgelopen en aankomende maanden worden de coronamaatregelen steeds verder versoepeld, waardoor de kans groot is dat je inmiddels alweer een concertkaartje kon kopen of een vlucht naar het buitenland hebt kunnen boeken. Waar je vroeger echter genoodzaakt was om je tickets voor je bezoek of vertrek uit te printen, wordt dit niet langer meer van concertgangers en passagiers verwacht. Veel vliegmaatschappijen en concertaanbieders werken namelijk met digitale registratiesystemen, waarmee bezoekers eenvoudig hun ticket toegestuurd krijgen waarop een QR-code vermeld staat. Deze code kan vervolgens gebruikt worden om door de poortjes te mogen, waarna je je stoel kunt vinden in het vliegtuig of de concertzaal. Dat is niet alleen efficiënt, het is ook hygiënisch, makkelijk, contactloos én persoonlijk. 

Hoe werkt het digitaal registreren van bezoekers?

De digitale bezoekersregistratie met behulp van het portaal van DigiReceptie gaat eenvoudig in zijn werk en ontneemt receptionisten vele tijdrovende taken. Wanneer een concertganger bijvoorbeeld een kaartje koopt voor een evenement, zal hij of zij na de betaling automatisch een bevestigende uitnodiging krijgen voor het concert door jouw organisatie. Als organisatie is het mogelijk om deze uitnodiging op geheel unieke wijze vorm te geven, waarbij er rekening gehouden kan worden met de kernwaarden van jouw organisatie en de kleuren van het logo. Op die manier zal de concertganger zich persoonlijk, doch contactloos, welkom voelen. In de bijlage zal het daadwerkelijke ticket bijgevoegd zijn, die als QR-code getoond zal worden. Deze QR-code geeft de bezoeker toegang tot het concert, waarmee de toegangsregistratie rond is.

Registreren met een aanwezigheidsapp

Hoewel de uitnodiging per e-mail naar bezoekers verstuurd kan worden, is het ook mogelijk voor bezoekers om hun QR-code getoond te krijgen in een aanwezigheidsregistratie app van DigiReceptie. Dit vergemakkelijkt het proces, omdat bezoekers altijd en overal hun ticket bij de hand hebben. Als dat niet als muziek in de oren klinkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *