Techniek iets voor jou? Zo weet je het zeker!

Ben je zoekende naar een studie? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort je richting moet kiezen op school of omdat je al tijden op de arbeidsmarkt actief bent en toch niet geheel op je plek zit? Dan denk je misschien over een baan binnen de technische sector. Hier sta je zeker niet alleen in. Een baan in de techniek wordt steeds aantrekkelijker. Doordat er een ruim tekort is aan goede arbeidskrachten, profiteer je van talloze voordelen. Denk aan een heel goed salaris, baanzekerheid en goede omscholingsmogelijkheden. Dat zijn echter niet de enige redenen om voor een beroep in de techniek te kiezen. Benieuwd of de techniek echt iets voor jou is? Met behulp van dit artikel weet jij dit straks zeker.

Afwisselend en uitdagend

Op zoek naar een baan waar geen dag hetzelfde is? Waar telkens jouw creativiteit wordt geprikkeld om met nieuwe ideeën te komen? Oplossingen te bedenken? En simpelweg onmisbaar werk te leveren? Dan is een beroep als technicus echt iets voor jou. Het maakt eigenlijk niet uit of je voor een installatietechniek opleiding of opleiding elektrotechniek kiest. Elk beroep binnen de technische sector is belangrijk en biedt vele voordelen.

Het uitdagende is dat je nooit weet wat je te wachten staat. Je kan een klus al 100 keer hebben gedaan, de volgende keer is het weer nét een tikkeltje anders en moet je je hersens kraken om met een passende oplossing te komen. Dat maakt dit werk zo aantrekkelijk. Je leert constant nieuwe dingen.

Volop kansen

Een van de grootste voordelen van het beroep als technicus is dat je over enorm veel kansen beschikt. Het personeelstekort binnen deze sector is ontzettend groot. Dat maakt dat er op allerlei verschillende manieren nieuwe krachten worden aangetrokken. Niet alleen door de markt aantrekkelijker te maken voor starters, maar ook door oudgedienden op de arbeidsmarkt te enthousiasmeren.

Zo zijn er door de jaren heen heel wat opleidingsinstituten bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan Strevon. Met een omscholing bij dit instituut ben je zo goed als verzekerd van een baan. Met behulp van intensieve cursussen doe je genoeg kennis en ervaring op om binnen 1,5 jaar zelfstandig binnen een bedrijf te werken. Ook ga je tijdens de opleiding direct aan de slag en ontvang je dus ook al een goed salaris. Dit maakt omscholen ook direct een stuk aantrekkelijker. Je hoeft niet al te veel inkomen te verliezen door het maken van deze overstap.

 Is de techniek iets voor mij?

Dit is een vraag die alleen jij kan beantwoorden. Er zijn wel enkele kwaliteiten die van belang zijn. Zo moet je het op de eerste plaats leuk vinden om met je handen te werken. Daarnaast is creativiteit ook van essentieel belang. Je moet koel kunnen blijven onder stressvolle omstandigheden en je moet bereid zijn om te blijven leveren. Wees je er goed van bewust dat techniek altijd in beweging is. Ook wanneer je al vijftig jaar actief bent, zal je nog steeds bij moeten leren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *