Meer overzicht creëren in je administratie.

Administratieve taken. De een vindt het leuk, terwijl de ander er niet zo heel erg warm voor loopt. Maar laten we eerlijk zijn, je ontkomt er niet aan. Het gaat vaak om een hoop papierwerk en documenten, dus je wilt overzicht creëren in je administratie waar mogelijk. Klik hier om te zien hoe je dit kunt doen.

Een app voor werkbonnen of papieren werkbonnen?

Je zult vast wel eens gehoord hebben van een werkbon. Je moet deze altijd zorgvuldig invullen. Met een werkbon kun je namelijk factureren en je uren registreren. Er worden echter nog meer gegevens vermeld op een werkbon. Op een werkbon staat onder andere het volgende genoteerd: de datum, parkeerkosten, de klantgegevens, de gegevens van de persoon die de bon invult, de reisuren en dergelijke. Kortom, geen onbelangrijke gegevens. Maar is er een app voor werkbonnen of zul je toch nog gebruik moeten maken van papieren werkbonnen?

Wat kun je met een werkbon?

Voordat je meer leest over de voorgaande vraag, is het belangrijk om te weten wat je nou eigenlijk precies met een werkbon kunt. Met een werkbon kun je nagaan hoeveel uren je hebt gewerkt. Daarnaast kun je door middel van een werkbon precies je kosten bepalen. 

Hier kun je vervolgens een factuur van maken. Het is niet alleen belangrijk om een werkbon bij te houden als je in dienst bent van een bedrijf, maar ook als je een ZZP’er of startende ondernemer bent is dit cruciaal. Dit heeft te maken met de belastingdienst. Middels een werkbon kan de belastingdienst namelijk zien of jij in aanmerking komt voor de zogenaamde starters- en zelfstandigenaftrek. Hoe kun je het beste je werkbonnen bijhouden?

Maak gebruik van een app voor werkbonnen

Papier, papier en nog meer papier. Vroeger werd er alleen maar papier gebruikt voor het bijhouden van de administratie. Door de huidige technologische ontwikkelingen is het echter mogelijk om veel meer administratieve taken digitaal uit te voeren en bij te houden. Dit scheelt veel tijd en moeite. Kortom, hierdoor kun je veel efficiënter werken. Gelukkig geldt dit ook voor werkbonnen. 

Zo zijn er meerdere werkbonnen apps die de papieren werkbonnen volledig vervangen. Een dergelijke app zorgt niet alleen voor veel overzicht, maar ook voor een directe lijn met je werknemers. Je kunt de werkbon namelijk naar je medewerkers sturen, waardoor zij in een opslag inzichtelijk krijgen wat er precies van hen verwacht wordt. Hierdoor kunnen zij direct aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *