Top 5 tech bedrijven ter wereld

Ondanks dat de afgelopen jaren behoorlijk door de wereldwijde pandemie beïnvloed zijn, blijven de investeringen in de tech sector in alle categorieën records vestigen. Vooral de vraag naar cloud gebaseerde software neemt hierbij toe. En deze groei zal de komende jaren alleen nog maar doorzetten.

Om de volgende tech groeigolf mogelijk te maken, moeten de big tech bedrijven hun inspanningen opnieuw verbeteren. Je kunt hierbij aan de ontwikkeling van metaverse tot kwantumcomputing denken. De wereld van tech heeft gelukkig nooit op haar lauweren gerust en staat al jaren bekend als het meest dynamisch industriegebied. We kijken hier vandaag naar de grootste 5 techbedrijven ter wereld.

1. Apple

We beginnen met Apple, de allergrootste techgigant ter wereld. Apple Inc is een Amerikaans technologiebedrijf met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Apple maakt, bouwt en verkoopt consumentenelektronica, computer software en biedt onlinediensten aan.

Apple staat bekend als één van de ‘Big Five’ bedrijven in de Amerikaanse tech-industrie. Dit is samen met Google, Facebook, Microsoft en Amazon. Het enorme aanbod aan Apple producten, zoals de iPhone, iPad en iMac, heeft dit bedrijf tot het grootste technologiebedrijf ter wereld gemaakt. Je kunt deze prachtige creaties onder meer bij Apple Black Friday aanschouwen.

2. Samsung

De tweede plaats op deze top 5 lijst ter wereld is Samsung. Dit is een Zuid-Koreaans techbedrijf met het hoofdkantoor in zijn eigen Samsung Town in Seoul. Samsung’s producten worden over de hele wereld gebruikt, waardoor het nu absoluut één van de grootste techbedrijven ter wereld is.

Samsung begon in 1969 al met de levering van elektronica, toen het met het produceren van huishoudelijke apparaten van start ging. Het is tegenwoordig één van ‘s werelds grootste elektronische fabrikanten. Wie is er nu niet bekend met de televisies, slimme huishoudelijke apparaten, tablets en de Galaxy smartphones van Samsung. Daarnaast is Samsung ook nog steeds de wereldleider als het gaat om de aanvoer van geheugenchips. 

3. Foxconn

Foxconn, gevestigd in New Taipei City, is een Taiwanees productiebedrijf voor elektronica. Het is bekend als ‘s werelds grootste leverancier van elektronica productiediensten. Foxconn is de grootste particuliere werkgever in Taiwan en is ook één van de grootste werkgevers wereldwijd. Het biedt immers aan 1,29 miljoen mensen over de hele wereld werk!

Het techbedrijf werd in 1974 opgericht en werkt met vrijwel alle grote tech merken samen. Waarvoor het volgens de specificaties van de leverancier op maat gemaakte elektronische producten produceert. 

Het staat vooral bekend om het maken van iPhones en andere Apple apparaten, maar het maakt daarnaast ook andere interessante tech producten voor onder meer Samsung, Google en Amazon. Het bedrijf streeft daarnaast naar een 10% marktaandeel in de elektrische automarkt in 2025.

4. Alfabet

Alphabet Inc Is een ander Amerikaans techbedrijf met het hoofdkantoor in Mountain View, Californië. Het werd door een herstructurering van Google op 2 oktober 2015 gevormd en is sindsdien het moederbedrijf van Google en nog veel meer dochterondernemingen. De bekendste bedrijven onder Alphabet’s vleugels zijn YouTube, Fitbit, Nest en Waze.

Binnen de wereld van consumentenelektronica heeft Alphabet vooral met één product dominantie gevonden, namelijk het Android besturingssysteem op veel smartphones. Daarnaast is de Google zoekmachine vooral bekend als de meest bezochte website ter wereld.

Alphabet is bovendien absoluut één van ‘s werelds meest waardevolle techbedrijven als het om hun bijdragen aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, biotechnologie, cloud computing, computer hardware en robotica software gaat.

5. Microsoft

Microsoft is een Amerikaans techbedrijf met het hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwerpt, bouwt, licentieert en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, pc’s en andere diensten. De bekendste software producten van Microsoft zijn onder meer het Microsoft Windows besturingssysteem, de Microsoft Office suite en de webbrowser Edge.

Als een dominante kracht in de wereld van computers en laptops had Microsoft in het verleden ook Skype en LinkedIn overgenomen. Microsoft richt zich bovendien op allerlei innovatieve technologieën zoals blockchain, machine learning, kunstmatige intelligentie en cloud computing.

Technologie is in de wereld van vandaag de machtigste sector die onze wereldeconomie vormgeeft. Het doet dit door steeds weer nieuwe trends te introduceren en diverse transformationele veranderingen in alle bedrijfssegmenten te stimuleren. Het is daardoor bijzonder moeilijk om je een wereld zonder technologie voor te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *