Bevoegd en Bekwaam in de zorg kan je leren met een E-learning?

Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan

Daar sta je dan. Witte jas aan. Injectienaald en het medicijn liggen klaar. En voor je zit een patiënt. Ze vindt het spannend dat ze een prikje gaat krijgen, maar samen met de dokter waren ze tot het besluit gekomen dat dit de beste behandeling voor nu is. Ze kijkt je nerveus aan. Je weet dat het belangrijk is om de patiënt op zijn gemak te stellen en uit te leggen wat er gebeurt. Dat heb je geleerd toen je de theorielessen voor injecteren doornam. Zelf ben je ook wel wat gespannen vandaag, want het is de eerste keer dat je een injectie gaat zetten. Maar je hebt je theorie examen gehaald, dus dan moet de praktijk ook wel lukken. Toch?

Bevoegd en bekwaam

Gelukkig gaat het in de praktijk niet zoals hierboven is beschreven. Je wilt er als patiënt wel van op aan kunnen dat de zorgprofessional die jou gaat helpen weet wat er gedaan moet worden en hoe. Er is daarom ook ontzettend veel aandacht voor het bevoegd en bekwaam krijgen van medewerkers. Bevoegd door ze alles te leren wat ze moeten weten over de medische handelingen die ze uit gaan voeren. Bekwaam door ervoor te zorgen dat ze veel oefenen en ervaring opdoen, voordat ze daadwerkelijk zelf aan de slag gaan. En beiden worden getoetst, zodat de zorgverlener altijd de beste zorg kan leveren. Een zorg minder voor de patiënt, die het toch al spannend genoeg vindt!

Regelmatig herhalen

De regels voor het hygienisch en veilig uitvoeren van medische handelingen veranderen nog weleens. Als aanpassing na een incident of door nieuwe inzichten. Het is mede daarom belangrijk om hier regelmatig aandacht aan te besteden en te toetsen of je kennis en je kunde nog up to date zijn. Hoe handig is het dan dat je de theorie tegenwoordig via e-learning kunt volgen. Zo is er bijvoorbeeld het pakket voorbehouden handelingen waarin maar liefst twaalf vaardigheden worden behandeld. En deze modules worden aangepast wanneer er wijzigingen zijn. Zo zit het met je bevoegdheid in ieder geval wel goed! Bekijk hier alle verschillende E-learning modules van E-learning made Easy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *