Twee redenen waarom iedereen over 10 jaar in een elektrische auto rijdt!

De afgelopen decennia zijn de ontwikkelingen op het gebied van tech in een stroomversnelling geraakt. Deze ontwikkelingen kunnen we natuurlijk alleen maar omarmen. De ontwikkelingen dragen namelijk bij aan de kwaliteit van ons leven. Niet alleen de kwaliteit van ons leven is hierdoor verbeterd, maar ook de kwaliteit van de aarde waarop wij leven! Ontwikkelingen op het gebied van tech kunnen namelijk direct bijdragen aan de verbetering van het klimaat. Een van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied is de elektrische auto. In deze blog vertellen we je daarom meer over de positieve aspecten van de elektrische auto.

Actieradius

De actieradius werd in het verleden altijd als het grootste probleem van de elektrische auto gezien. De eerste elektrische auto’s kwamen namelijk op de markt met een reële actieradius van 150 à 200 kilometer. Dit is in het verleden dan ook een seroeis probleem geweest, maar in de toekomst zal de actieradius juist de reden zijn dat men kiest voor een elektrische auto. Waar elektrische auto’s als de Ford Mustang Mach E nu al een actieradius hebben van 450 kilometer zal dit in de toekomst alleen maar meer worden. De technologie op het gebied van batterijen ontwikkeld zich namelijk stukken sneller dan de technologie in traditionele verbrandingsmotoren. Je moet dan ook niet verbaast opkijken als de elektrische auto’s over enkele jaren gemakkelijk duizend(en) kilometers kunnen rijden!

Kosten

Een elektrische auto is anno 2021 stukken duurder dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Over 10 jaar hoeft dit echter niet meer het geval te zijn. Doordat de productieprocessen op grotere schaal kunnen gebeuren zullen de schaalvoordelen langzamerhand ook de markt van elektrische auto’s bereiken. Hierdoor wordt de productie van de verschillende onderdelen van de auto stukken goedkoper. Daarnaast zijn overheden zich ervan bewust dat we een serieus klimaatprobleem hebben. De kans is dan ook groot dat je over 10 jaar extra geld moet betalen om een auto aan te schaffen met een traditionele verbrandingsmotor. Het kan over 10 jaar dus zomaar zo zijn dat de Skoda Enyaq goedkoper is dan een Skoda met een traditionele verbrandingsmotor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *