Google heeft ook echt alles

Of je nou wilt weten hoe je een bepaald gerecht moet maken of welke kindvriendelijke hondenrassen er zijn, 9 van 10 keer gebruiken we Google om deze antwoorden aan ons te geven. Je kan er alles vragen en uiteindelijk komt er genoeg informatie naar boven om er mee te doen wat je maar wilt. Zo kan het ook zijn dat je duidelijk een antwoord krijgt op je vraag als je ook een duidelijke vraag stelt. Zo kan je denken aan ‘snapchat locatie veranderen’. Je kan gelijk op de eerste website klikken die tevoorschijn komt en er staat duidelijk uitgelegd hoe je dit kan doen. Bij het zoeken van ‘leukste vakantiepark in Nederland’ is dit natuurlijk wat moeilijker. Ieder heeft namelijk zo zijn eigen mening en je moet eerst alle reviews lezen om zelf een besluit te kunnen maken.

Wat zouden we zonder Google doen?

Soms denken we vast wel wat we nou moesten doen als we geen Google hadden. Gingen we onze vragen en informatie dan echt aan verschillende personen stellen of in boeken zoeken? Het is moeilijk om dit te beseffen omdat Google al 22 jaar bestaat. Al 22 jaar hebben we de mogelijkheid om iets op internet op te zoeken. In de loop van de tijd is dit alleen maar meer geworden. Er komen namelijk elk jaar meer informatiebronnen bij. Daarbij kan je dus denken aan websites, maar ook nieuwspagina’s die we dus over 20 jaar nog terug kunnen vinden.

Negatieve punten voor Google

Google is natuurlijk veel meer dan alleen maar een zoekapparaat. Zo hebben ze ook Gmail, Google maps, Google+, Google earth en streetview en nog veel meer. Alleen niet iedereen is zo blij met Google. Vanwege de gebruikers- en privacy voorwaarden die het bedrijf hanteert. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een product van Google afzonderlijk te gebruiken. Alles is samengevoegd tot één. Ook is het erg onduidelijk hoeveel informatie Google van je opslaat en wat ze ermee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *