Waarom in de technische sector een deurwaarder belangrijk kan zijn

Bij het inschakelen van een deurwaarderskantoor denken de meeste mensen waarschijnlijk aan iemand die een huurachterstand heeft, en de verhuurder die zijn of haar geld wil komen opeisen. De deurwaarder komt ten slotte aan de voordeur verhaal halen en misschien beslag leggen op bezittingen. Maar een deurwaarder kan ook in andere sectoren erg waardevol zijn!

In de technische sector

Een deurwaarder is iemand die je kunt inhuren als iemand een schuld open heeft staan bij jou. In de technische sector kan dit optreden na het leveren van bijvoorbeeld zonnepanelen of het verbouwen van (een deel) van een woning. De klant kan om een bepaalde reden de betaling niet doen, en nu zit de verbouwer met een achterstand in de inkomsten.  

In een specifieke sector kan het heel handig zijn om een deurwaarder te hebben die zelf ook verstand heeft in dit vakgebied. Je geld terugkrijgen gaat namelijk veel vaker op een succesvolle manier als er goed gecommuniceerd wordt. Door een tussenpersoon, de deurwaarder hier, in te huren die beide kanten goed begrijpt zal dit nogal moeilijke proces toch wat soepeler kunnen verlopen.

Wat kan je allemaal verwachten?

Bij het uitkiezen van een deurwaarderskantoor moet je op verschillende services letten. Sommige kantoren bieden alleen ondersteuning aan bij het juridische gedeelte, andere kantoren bieden ook hulp aan bij het innen van schulden al voordat een gerechtelijke procedure is gestart. Het ligt aan de situatie met welke procedure je meer succes kunt behalen. Een oplossing op maat is dus erg gewenst. Door met beide kampen in gesprek te gaan en een deurwaarder in de armen te nemen die ook op technisch gebied verstand heeft van zaken, zal de kans om het geld terug te krijgen aanzienlijk stijgen. Een deurwaarderskantoor dat ook het proces begeleidt voordat er rechters bij betrokken worden, zullen alles eruit proberen te halen. Als laatste redmiddel wordt dan pas een gerechtelijke procedure gestart.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *