Wat is een goed app design?

In de wereld van vandaag besteden mensen meer aandacht aan hoe een product eruit ziet en aanvoelt dan enkel de functie van het product. Een goed design wordt automatisch verwacht en degenen die hier rekening mee houden in hun producten en services hebben een competitief voordeel. Hetzelfde geldt voor app design.

App designers letten op meer facetten dan enkel de functie en de vormgeving van de app. Er wordt steeds meer gelet op de gebruikerservaring en hoe de emoties die de gebruiker ervaart tijdens het gebruiken van de app leiden tot een bepaalde actie. Niet enkel het design telt meer mee, maar gevoel begint tegenwoordig een steeds belangrijkere rol te spelen.

Het ontwerp van een app kan worden omschreven als een combinatie van technologie en kunst die een goede indruk moeten achterlaten bij de gebruiker. De eerste indruk van de gebruiker is hierbij zeer belangrijk.

Een van de grotere verschillen tussen een goed en slecht app design is de User Experience (UX). Een positieve User Experience zal de gebruiker nauwelijks opvallen, maar wanneer de User Experience negatief is, zal dit juist heel erg opvallen. Gebruikers hebben namelijk verwachtingen van apps, denk bijvoorbeeld aan: de snelheid van de app, hoe gemakkelijk is de app in gebruik, hoe ziet de interface eruit, etc. 

Een goed app ontwerp zorgt ervoor dat de app goed zal werken. App designer DTT werkt altijd eerst een functioneel ontwerp uit. Een functioneel ontwerp is te vergelijken met de bouwtekening van een architect. Het functioneel ontwerp biedt een totaaloverzicht van alle schermen en functionaliteiten van de beoogde app. Elk scherm laat zien welke functionaliteiten deze bevat en hoe gebruikers kunnen navigeren tussen de verschillende schermen. 

Het functioneel ontwerp brengt duidelijk in beeld of aan de doelstellingen van de app wordt voldaan en of de app duidelijk en gebruiksvriendelijk is voor de gebruikers. Gebruiksvriendelijkheid is een leidend element bij goed app design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *