Wat is hij nog waard?

Verzamel je wel eens iets? Het lijkt wat ouderwets maar het bestaat echt nog, mensen die enthousiast van alles verzamelen. Postzegels van wel honderd jaar terug met allerlei gezichten van de oranje bloedlijn. Speelgoed auto’s die op schaal accuraat zijn, allerlei speciaal bieren nog vol of opgedronken. Er is van alles te verzinnen, het kan niet gek genoeg zijn. En nu kan jij denken ‘ik verzamel niks’ maar zonder dat je het weet zou het best wel eens kunnen dat je een aardige verzameling hebt. Voor sommige is dit zonder dat ze het door hebben, kleding of schoenen vaak in het specifiek. Misschien wel een verzameling zeepjes die je telkens uit een hotel mee smokkelt. Maar voor velen is het zonder dat ze het door hebben vaak een verzameling smartphones.

Verzameling aan iPhones

Ze liggen daar maar in de kast of keuken lade, je wilt ze toch niet weggooien want ‘die ene foto’ staat er nog op, of ‘je gaat toch geen telefoon weggooien’ valt ook met enige regelmaat. Maar wat als jouw telefoon nog echt wel wat kan opleveren. Kijk bijvoorbeeld naar de gemiddelde iPhone na de 6 serie. Deze kan goed nog 30 tot 40 procent van zijn aankoop waarde opleveren. En dat is bijvoorbeeld voor een iPhone X nog goed 200 tot 350 euro. Een klein scheurtje in het scherm bederft de pret ook niet. Een simpele iPhone reparatie kan uiteraard wat kosten, maar met 100 euro reparatie kosten en 350 aan waarde is het resteerde bedrag toch zeker de moeite nog waard.

Als jij nou zo’n verzameling hebt is het misschien wel tijd om hier even wat aandacht aan te besteden. Ook zijn er inlever bakken voor oude toestellen, deze opbrengst gaat naar het goede doel, en of het nou een oude Nokia is of iPhone 11, deze doelen zijn met elke smartphone blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *