Webhosting nodig? Vergelijk hostingproviders met elkaar

Zoek je een geschikte webhosting pakket voor jouw website? Dan ontdek je snel genoeg dat je hiervoor bij talloze aanbieder terecht kunt. Vanwege het grote aanbod kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet meer weet waar je het moet zoeken. Sluit nooit lukraak een contract af bij een hostingprovider, maar maak altijd eerst een vergelijking. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? In deze tekst helpen wij jou op weg.


De beste manier om webhostingproviders te vergelijken

Als je nog niet eerder webhostingproviders vergeleken hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Sommige mensen bezoeken gewoonweg de site van verschillende providers en kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit is een optie, maar deze manier van vergelijken kost je onnodig veel tijd. Je kunt namelijk ook een vergelijkingssite gebruiken om hostingproviders met elkaar te vergelijken.

Met behulp van een vergelijkingssite weet je binnen de kortste keren wat de mogelijkheden zijn. Je vult simpelweg jouw wensen in en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen komt er een overzicht met hostingproviders tevoorschijn. De meeste vergelijkingssites vermelden wat de maandelijkse kosten van een hostingpakket zijn. Hierdoor zie je in een oogopslag welke webhosting goedkoop is en welke niet.

Waar moet je op letten bij een vergelijking?

Gebruik je een vergelijkingssite om webhostingproviders met elkaar te vergelijken? Dan heb je waarschijnlijk de neiging om vooral op de prijs te letten. Ondanks dat veel mensen dit doen, is dit niet de beste aanpak. Een goedkope hosting is mooi meegenomen, maar sommige zaken zijn een stuk belangrijker dan de prijs. Neem bijvoorbeeld de dataopslag. Er moet immers voldoende ruimte zijn om alle bestanden en data van jouw website op te slaan. Kies daarom nooit voor te weinig opslagruimte.

Naast de dataopslag raden wij je ook aan naar de aanwezigheid van e-mailhosting te kijken. Als dit aanwezig is, kun je namelijk e-mails versturen met mailadressen die eindigen op jouw domeinnaam. Vergeet in dat geval niet te kijken naar het aantal e-mailadressen dat je aan kunt maken. Richt je hierbij niet alleen tot de korte termijn, maar kijk ook verder vooruit. Wil je de komende jaren groeien met jouw bedrijf? Kies dan nu alvast voor een e-mailhosting met meerdere mailadressen.

Onderschat het belang van een veilige website niet

In de zoektocht naar een geschikt webhostingpakket is de veiligheid vaak een ondergeschoven kindje. Veel mensen denken dat dit niet belangrijk is, maar dat is wel degelijk het geval. Sterker nog, een veilige website is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Bied je bezoekers de mogelijkheid aan om een formulier in te vullen? Dan moet je over een SSL-certificaat beschikken. Dit certificaat geeft aan dat de gegevens van bezoekers in veilige handen zijn. Soms zit zo’n certificaat bij een hostingpakket in, maar dit is niet altijd het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *