Alles wat je moet weten over telematics

Heb jij al eens gehoord van de term telematics? Telematics is een innovatieve techniek die bijdraagt aan een verbetering van ons werk en omgeving. Het is echter een term die voor vele mensen nog vrij onbekend is. Daarom leggen wij in dit artikel alles uit wat jij over telematics moet weten. Hieronder en op de website van Moove vind je nog meer informatie over de mogelijkheden van het toepassen van telematics voor jouw bedrijf of organisatie. 

Hoe zit telematics in elkaar?

Data is een waardevol begrip in de hedendaagse samenleving. Met behulp van data tracking kunnen we ons bedrijf efficiënter maken en verbeteren naar de behoeften van onze doelgroep. Data tracking is een groot onderdeel van telematics. Maar wat maakt telematics anders van data tracking online? Telematics is eigenlijk een slimme computer die in een voertuig zit. Deze computer zorgt ervoor dat alle bewegingen worden opgeslagen. Later worden deze uitgewerkt in een analyse. Het is belangrijk om te onthouden dat het opslaan van deze gegevens een belangrijke functie heeft. Door bijvoorbeeld het analyseren van iemands rijgedrag komen we meer te weten over de prestatie, door de routes te analyseren kunnen we met oplossingen komen die efficiënter zijn en ook kan uit de analyses manieren komen hoe we ons brandstofverbruik kunnen verminderen.

Het gebruik van telematics

Het gebruik van telematics heeft steeds meer positieve impact op de verschillende industrieën. Denk bijvoorbeeld aan een pakketjesbezorger. Met behulp van het telematics systeem wordt er een efficiëntere route opgesteld die langs alle adressen gaan. Er wordt hierdoor gezorgd dat de pakketjes sneller worden afgeleverd en dat de kans op vergissingen of ingeleverde pakketjes worden geminimaliseerd. Ook kan de klant met behulp van telematics een duidelijke indicatie krijgen van de verwachte levertijd. Met behulp van telematics zijn al deze functies mogelijk. Naast deze voordelen, houdt telematics ook het onderhoud van een auto bij en wordt de bestuurder geïnformeerd over mogelijke externe factoren, zoals het weer. 

Telematics voor de verschillende industrieën

Telematics wordt steeds meer gebruikt voor verschillende industrieën. Het is een steeds belangrijker onderdeel van een vrachtwagen bijvoorbeeld. Een vrachtwagenchauffeur moet tijdens het werk rekening houden met een grote rij aan regels. Denk bijvoorbeeld aan verplichte rusttijd na een aantal uur, slaapperiodes en meer. Met behulp van het telematics systeem worden deze regels direct gecommuniceerd aan de vrachtwagenchauffeur. Zo kan de chauffeur gefocust blijven op de weg, terwijl telematics zorgt voor de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *