Dit kun je doen bij een stroomuitval

Als je ineens met een stroomuitval te maken hebt, heb je misschien geen idee wat je moet doen. Je bent gelukkig niet de enige. Je hebt niet elke dag te maken met een stroomuitval. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je geen idee hebt wat je moet doen in zo’n situatie. Lees verder om erachter te komen wat je moet doen (en wat vooral niet) als je met een stroomuitval te maken hebt.

Nooit 112 bellen bij een stroomuitval!

Het is belangrijk om het Nederlandse stroomstoringsnummer te bellen, want degene die je dan aan de lijn krijgt, is gespecialiseerd in stroom en alles wat daarmee te maken heeft. Bel dus nooit 112 als je te maken hebt met een stroomuitval! De politie kan je vaak eenvoudigweg niet verder helpen.

Wat moet je doen met de stekkers?

Het is raadzaam om elke stekker te verwijderen uit het stopcontact. Bijvoorbeeld een televisie kan overbelasten als de stroom er ineens weer is. Als je wilt voorkomen dat je plotsklaps een kapotte televisie hebt, doe je er goed aan de stekkers te verwijderen uit de stopcontacten. Is de stroomstoring alleen bij jou thuis of in de hele buurt? Dat maakt een hoop verschil! Ga even na waar de stroomstoring precies is. Dat kun je veelal snel online vinden. Als je te maken hebt met een stroomstoring in de hele buurt, kunnen mensen in de buurt misschien je hulp goed gebruiken. Help je medemens als je te maken hebt met een stroomstoring!

Ben je straks de klos?

Als je straks de klos bent en met een stroomstoring te maken hebt, kun je met deze tips ongetwijfeld je mannetje staan. Bel vooral het Nederlandse stroomstoringsnummer. Ook doe je er goed aan stekkers uit stopcontacten te verwijderen en mensen in de buurt te helpen. Het overleven van een stroomstoring is op deze manier een eitje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *