Technische snufjes in de tuin

Geniet jij ook zo van je tuin? Een boekje lezen in de zon, lekker borrelen met vrienden of gewoon lekker relaxen. Het onderhouden van je tuin kan echter veel werk zijn. Vanaf het voorjaar moet er meerder malen gesproeid, gemaaid en gesnoeid worden. Je kunt kiezen voor een onderhoudsarme tuin, of dit werk zo veel mogelijk uit handen laten nemen door technische snufjes.

Robotmaaier

Sommigen vinden het heerlijk en rustgevend om het gras te maaien en anderen hebben er een bloedhekel aan. Voor deze laatste groep mensen is de robotmaaier uitgevonden. Deze moet op de juiste manier ingesteld worden zodat de bloemenperken niet gekortwiekt worden. Daarnaast kunnen ze zo geprogrammeerd worden dat ze obstakels feilloos kunnen ontwijken. Zo is ook de verlichting of tuinaankleding van Adéquat geen enkel probleem!

Beregeningscomputer

Staan jouw plantjes er in de zomer ook vaak slecht bij? Dan is een beregeningscomputer de oplossing! Deze plaats je eenvoudig tussen een kraan en de tuinslang en dan kun je zelf een programma instellen wanneer er beregend moet worden. Tegenwoordig zijn er ook geavanceerde modellen die aan de hand van het vocht in de bodem meten of er beregend moet worden.

De slimme bloempot

Soms lijkt het wel onmogelijk om je planten de juiste hoeveelheid water te geven. Of ze sterven van droogte, of ze verzuipen door te veel water. De slimme bloempot weet precies wanneer jouw plant water nodig heeft en, nog belangrijker, hoeveel. Dankzij een reservoir heb je er geen omkijken meer naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *